Je huis opknappen: 5 zaken om aan te pakken

Wil je aan de slag in de woning om de waarde te verhogen of gewoon voor meer wooncomfort te zorgen? Dan kan het verstandig zijn om een aantal zaken op te knappen en met een kleine (of grote) investering de woning te verbeteren. Maar welke zaken kun je allemaal aanpakken? We geven je een aantal ideeën.

Je huis opknappen: 5 zaken om aan te pakken

1. De beveiliging

Om te beginnen is het altijd verstandig om je woning zo veilig mogelijk te maken. Een belangrijk onderdeel van de veiligheid is natuurlijk bescherming tegen inbrekers of andere ongewenste bezoekers. Schakel een goede slotenmaker in om de sloten op zowel ramen als deuren aan te passen, en doe eventueel wat onderzoek naar een slim alarmsysteem. Zo kun je met een gerust hart van huis zonder je zorgen te maken over eventuele inbraak!

2. Een extra leefruimte

Heb je een ongebruikte zolder of ruimte in de achtertuin voor een aanbouw? Dan investeer je natuurlijk in extra leefruimte. Niet alleen zorgt dit voor een hoger wooncomfort, maar het verhoogt ook de waarde van je woning enorm. En de investering hoeft niet eens zo gigantisch te zijn. Een ongebruikte, lage zolder maak je bijvoorbeeld leefbaar door een dakkapel te plaatsen. Zo heb je in no-time extra leefruimte!

3. Duurzame investeringen

Dan zijn er ook nog tal van duurzame investeringen die je kunt doen om de waarde van je woning te verhogen en je energierekening te verlagen. Dit kan met kleine investeringen bijvoorbeeld door het aanpakken van de isolatie (denk aan ramen, maar ook daken en gevels) of met grotere investeringen zoals bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen.

4. Maak het wat moderner

Een andere leuke manier om zowel het wooncomfort te vergroten als de verkoopwaarde van je woning te verhogen is het moderniseren van je woning. Ideaal wanneer je woning wat ouder is. Nu hoeft alles niet meteen hypermodern, maar de woonkamer, badkamer en keuken mogen misschien wel wat praktischer en moderner. Een belangrijke investering waar je nog jaren van kunt genieten!

5. Het schilderwerk

Zijn de muren aan een likje verf toe? Het aanpakken van het schilderwerk is een relatief goedkope klus die je in je vrije tijd zelf aan kunt pakken. Denk aan het schilderwerk in huis, maar ook aan de buitenkant van het huis. Wil je het meteen goed aanpakken? Schakel dan een professionele schilder in zodat je zeker weet dat het schilderwerk lang mee gaat en alles er direct gelikt uitziet.

Wat ga jij als eerste opknappen?

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief