Houten vloer op vloerwarming, kan dat?

Een houten vloer op vloerverwarming? Voor veel mensen voelt het aan als een onnatuurlijke combinatie. Dat is niet zo gek want iedereen weet dat hout op warmte reageert. De angst dat vloerverwarming een houten vloer zal vervormen, lijkt dan ook niet meer dan logisch. Toch zijn deze zorgen niet nodig. Het is tegenwoordig heel goed mogelijk om vloerverwarming en een vloer van hout te combineren.

Houten vloer met de nieuwe generatie duurzame vloerverwarming 

Er zijn genoeg houtsoorten waarop de temperatuur een sterke invloed heeft. Maar met een opvallend groot aantal vloerverwarmingen zijn prachtige vloeren te leggen die geen enkele hinder ondervinden van een hoge temperatuur. Eiken en notenhout zijn voor veel mensen een geliefde optie bij het kiezen van een nieuwe vloer. Juist die prachtige houtsoorten gaan als vloer prima samen met vloerverwarming. Hetzelfde geldt voor eveneens populaire houtsoorten als kambala en afzelia. Ook deze zetten uit noch krimpen als ze worden bloot gesteld aan een warmtebron.

Net als andere soorten vloeren kun je hout dus prima gebruiken als je extra warme voeten wil. Een vloerverwarming van CVkoopjes.nl verloopt met een houten vloer wel anders dan bijvoorbeeld met een plavuizen oppervlak. Mensen zijn soms bang dat het hout isoleert en de warmte niet goed door zal komen. Dat valt mee. Maar hout isoleert wel. Daardoor kan het net iets langer duren voor de vloer uiteindelijk warm is. Maar juist door die zelfde eigenschap houdt een houten vloer de warmte ook weer langer vast. Is het hout eenmaal lekker op temperatuur, dan blijft hij dat ook langer dan een vloer van ander materiaal.

Een houten vloer op vloerverwarming is mogelijk met de nieuwe generatie duurzame vloerverwarming #vloerverwarming #vloeren #houtenvloer

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief