Vloerisolatie: alles over de financieringsmogelijkheden

Met vloerisolatie kun je veel besparen op de energiekosten, maar het isoleren van een vloer kost ook geld. Heb je dit geld op het moment niet, dan kun je kiezen voor geld lenen. Wij vertellen je wat de verschillende leenmogelijkheden zijn.

Kosten vloerisolatie

Met vloerisolatie  kan je veel besparen op de energiekosten. Wil je de vloer isoleren en daarvoor geld lenen? Lees hier alles over de financieringsmogelijkheden

Gemiddeld kost vloerisolatie zo’n 30 euro per vierkante meter als je het plaatsen van de isolatie uitbesteedt. De kosten kunnen dus best hoog oplopen als je voor een groot oppervlakte vloerisolatie laat plaatsen. Ook kan het laten aanleggen van vloerisolatie een goed moment zijn om een nieuwe vloer te kopen, waardoor de totale kosten nog een stuk hoger uitkomen. Je bespaart met een goed geïsoleerde vloer wel ongeveer 15 procent op de stookkosten, dus deze investering verdien je terug doordat je minder geld kwijt bent aan energie.

Meefinancieren met hypotheek

Als je investeert in energiebesparende maatregelen, mag je hypotheek 106% van de nieuwe woningwaarde bedragen. De nieuwe woningwaarde is de waarde van je woning ná de verbouwing, deze wordt vastgesteld door een taxateur. Omdat vloerisolatie een energiebesparende maatregel is, kun je de kosten hiervoor dus vaak meefinancieren met de hypotheek. Vraag dit na bij jouw hypotheekadviseur.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Je kunt er ook voor kiezen om een lening af te sluiten voor de vloerisolatie. Bij het afsluiten van een lening heb je vaak de keuze uit twee type leningen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Als je alleen voor vloerisolatie leent, is een persoonlijke lening waarschijnlijk de beste optie. Je weet dan namelijk vaak van tevoren hoeveel geld je nodig hebt. Sluit je een persoonlijke lening af, dan ontvang je in één keer het geleende bedrag op je rekening. De rente en de looptijd staan vast, dus je betaalt elke maand een vast bedrag af.

Weet je nog niet precies hoeveel geld je nodig hebt, bijvoorbeeld omdat er een grotere verbouwing op de planning staat? Dan is een doorlopend krediet een passende lening. Hiermee kun je meerdere keren geld opnemen tot een bepaald bedrag. De rente en looptijd zijn bij een doorlopend krediet variabel.

Lening energiebesparende maatregelen

Er zijn ook leningen die specifiek gericht zijn op de financiering van energiebesparende maatregelen. Zo bieden sommige gemeentes de Duurzaamheidslening aan, kun je een Energiebespaarlening aanvragen via het Nationaal Energiebespaarfonds en biedt Greenloans, een dochterbedrijf van ABN AMRO, speciale leningen aan voor energiebesparende maatregelen. Vergelijk deze leningen met leningen via een kredietverstrekker en kijk waar je het goedkoopst uit bent.

Subsidie via de gemeente

Veel gemeentes bieden een subsidie aan voor energiebesparende maatregelen zoals vloerisolatie. Kijk voordat je geld gaat lenen dus altijd of je hiervoor een subsidie kunt krijgen. Dit kun je controleren via de EnergieSubsidiewijzer – deze website laat ook direct zien voor welke leningen je in aanmerking komt. Heb je recht op een subsidie voor de vloerisolatie, dan kun je de kosten die overblijven misschien wél zelf betalen of kun je hiervoor sparen. En anders hoef je in ieder geval minder geld te lenen. En dat scheelt al, want geld lenen kost geld.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen