Hoe gebruik je een laminaatsnijder

Hoe gebruik je een laminaatsnijder? Ga jij binnenkort een mooie laminaatvloer leggen? Dan zul je ook laminaat moeten snijden om alles netjes op maat neer te leggen. Een laminaatsnijder is een ideaal apparaat om laminaat netjes op maat te maken, maar hoe werkt deze machine eigenlijk? Wij vertellen je in dit artikel hoe een laminaatsnijder precies werkt en wat de voordelen van een laminaatsnijder zijn ten opzichte van andere snijtechnieken. Lees snel verder zodat je snel aan de slag kunt! 

Laminaatvloer leggen met een laminaatsnijder. Hoe gebruik je een laminaatsnijder #laminaat #vloer #laminaatsnijder #laminaatleggen

Hoe werkt een laminaatsnijder? 

Een laminaatsnijder is een machine die je bij de bouwmarkt of bouwspeciaalzaak kunt kopen. Je kunt deze snijder vergelijken met een hefboom met een mes, net zoals bij een papiersnijder. Je tekent eerst de afmeting op het laminaat met een potlood en je duwt de hefboom naar beneden. De laminaatknipper knipt je laminaat op deze manier heel precies en nauwkeurig. De snijzijde is glad en strak en je hebt geen last van zaagsel of splinters. Met een laminaatsnijder kan je ook in verstek zagen, door een plank bewust scheef op de snijder te leggen. Maar waarom is het eigenlijk handig om planken met een speciale laminaatsnijder te snijden? Hieronder vertellen we je alles over de voordelen van deze manier van werken. 

Voordelen van een laminaatsnijder

Het werken met een laminaatsnijder heeft heel veel voordelen. Hieronder leggen we je uit waarom laminaat leggen en laminaat snijden een stuk gemakkelijker wordt met een goede laminaatknipper.

Snel en gemakkelijk te gebruiken 

Laminaat snijden gaat een stuk gemakkelijker en sneller met een goede laminaatsnijder. Voor het werken met een laminaatsnijder heb je geen elektriciteit nodig. Je bent niet afhankelijk van een opgeladen accu en je kunt gewoon lekker doorwerken. Tijdens het snijden heb je geen last van hard geluid, zoals je bijvoorbeeld wel zou hebben bij een zaag. Laminaat snijden wordt op deze manier een fluitje van een cent! 

Geen zaagsel/stof 

Wanneer je laminaat gaat zagen, merk je al snel dat dit niet de beste manier is om te werk te gaan. Zagen veroorzaakt heel veel stof, wat vervelend werkt. Bij zagen is de kans ook groot dat je de toplaag van de planken beschadigt. Hierdoor krijg je lelijke naden of krassen in je vloer, of moet je zelfs een nieuwe plank kopen. Met een laminaatsnijder blijft je ondervloer helemaal schoon en sta je niet middenin een stofwolk te werken. Het mes snijdt zo scherp dat je planken er keurig netjes uit blijven zien. 

Knipt zeer nauwkeurig 

Een laminaat snijder helpt je om zeer nauwkeurig te werken. Er zit nogal een verschil tussen snijden of zagen wat dit betreft. Bij het zagen moet je maar hopen dat je een echt rechte lijn zaagt. Je gaat toch snel een beetje scheef. Een laminaatsnijder is een super nauwkeurige manier van werken. Je kunt niet halverwege de lijn scheef snijden, omdat het mes over de gehele breedte van de plank laminaat snijdt. 

De voordelen van een laminaatsnijder 

Als je laminaat gaat leggen, raden wij je aan om met een laminaatsnijder te werken voor het beste resultaat. Er zijn heel veel voordelen, want wanneer je laminaat gaat leggen met behulp van een laminaatsnijder, werk je heel precies en zonder herrie. Je hebt geen last van viezigheid en stof en je hoeft niet bang te zijn dat je laminaat beschadigt raakt. Tenslotte werk je veel sneller dan je zou doen met een zaag, en werkt een laminaatknipper zonder opvangbak of afval. Wij vinden een laminaatknipper de perfecte manier om planken op maat te knippen. Jij kunt aan je klus beginnen! 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief