Een nieuwe vloer uitkiezen? Maak gebruik van deze handige tips

De winter vliegt alweer voorbij. Tijd om je te oriënteren op een nieuwe vloer en je interieur eens een keer goed op te frissen. Je vloer bepaalt immers voor een erg groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur. Hoe pak je dit aan, wat zijn de keuzes waarvoor je komt te staan en welke kosten komen erbij kijken? Je leest hier een aantal handige tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Tijd om jouw interieur in 2020 op te gaan frissen!

Kies uit een vloer in verschillende soorten materialen

Wie dacht dat er vandaag de dag alleen maar tegelvloeren en vloeren van hout bestaan, heeft het mis. Sterker nog, de mogelijkheden op het gebied van je vloer zijn vrijwel eindeloos. Zo is er voor ieder budget en voor iedere smaak voldoende keuze.
Gaat je voorkeur uit naar een modern en strak interieur, overweeg dan om een gietvloer te kopen. Deze betonlook geeft een strak resultaat, plinten zijn verleden tijd, een gietvloer is eenvoudig in onderhoud en bestand tegen water. Ideaal als je aan het koken bent of (kleine) kinderen rond hebt lopen.

Een laminaatvloer is vandaag de dag nauwelijks meer te onderscheiden van dikke houten vloerplanken. Ga bijvoorbeeld voor een print met een diepe groef en brede planken. Hierdoor kies je voor een robuuste look en de vloer is ook nog eens eenvoudig te leggen.

Een luxe houten vloer past perfect in een oud pand. Heb je een woning uit de jaren ’30, dan mag deze vloer eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Je kiest voor een stijlvolle vloer die een en al karakter uitstraalt. Ga bijvoorbeeld voor zwarte, grijze of tijdloze bruine planken.

In wat voor patroon laat je de vloer leggen?

Heb je de keuze gemaakt voor het materiaal van je vloer, dan wordt het tijd om na te denken over het patroon waar je de vloer in laat leggen of zelf gaat leggen. Zo zijn er met een laminaatvloer of een houten vloer onwijs veel legpatronen. Veel mensen denken aan het klassieke legpatroon in de vorm van het plankenpatroon, echter zijn er vandaag de dag nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het (trendy) visgraatpatroon, de Hongaarse punt, het klassieke Versailles patroon of kopshouten vloeren? Wat het beste legpatroon is, is volledig afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Schakel de hulp in van een handige klusjesman via Zoofy voor een perfect resultaat

Een vloer leggen kan in één dag zijn gedaan. Door een handige klusjesman in te schakelen, weet je zeker dat het leggen van je vloer snel en perfect wordt gedaan. Wel zo handig, vooral als je kiest voor een vloer met een speciaal legpatroon. Zo kan een klusjesman via Zoofy laminaat leggen, maar ook andere materialen zijn geen enkel probleem. Ook kan een klusjesman je het beste adviseren of het patroon bijvoorbeeld het beste in de lengte of breedte kan worden gelegd en wordt je van A tot Z volledig ontzorgd.

Wat zijn de kosten voor een nieuwe vloer?

Ga je een laminaat leggen of een ander soort vloer? Wat de kosten zijn voor een nieuwe vloer, is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal waar je voor gaat kiezen. Gemiddeld kun je de volgende prijzen in gedachten houden:

  • Laminaat vloer: € 15 - 50 per m2
  • Pvc vloer: € 28 - 100 per m2
  • Tapijt: € 35 - 125 per m2
  • Keramische tegelvloer: € 35 - 120 per m2
  • Natuursteen tegelvloer: € 35 - 150 per m2
  • Parketvloer: € 50 - 150 per m2
  • Grindvloer: € 30 - 100 per m2
  • Gietvloer: € 60 - 130 per m2
  • Betonvloer: € 50 - 120 per m2
  • Granieten vloer: € 120 - 280 per m2

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief