De schoonmaakmethodes om je tegels schoon te houden

Of het nu de douche, keuken of het toilet betreft: ruimtes waar zich tegelvloeren of tegelwanden bevinden worden snel vies en onhygiënisch. Dat geldt in het bijzonder voor de tegels op de vloer, omdat daar veel overheen gelopen wordt. Daarom is het belangrijk om het tegelwerk goed schoon te houden. Maar hoe kun je jouw vloertegels slim en effectief reinigen, zodat ze schoon en glimmend blijven? Met de schoonmaakmethoden hieronder word je een flink eind op weg geholpen, dus doe je voordeel met onze tips! 

Vloertegels schoonmaken #wonen #vloertegels #tegels #schoonmaken

1. De dagelijkse reiniging 

Door de tegels dagelijks te vegen of de vloer stof te zuigen, voorkom je dat er vuiligheid aan de tegels vast kan koeken. Nadat het stof is verwijderd, kan de vloer met een droge stofdoek afgenomen worden om de schoonmaak helemaal compleet te maken. 

2. Dweilen met warm water 

Een beproefde schoonmaakmethode is ook de vloer dweilen met een doek met warm water. Dit is een goede manier van schoonmaken als zich op de vloer geen zichtbare vlekken bevinden. Belangrijk is om de dweil tijdens de schoonmaakbeurt regelmatig af te spoelen om het vuil uit het dweildoek te halen. De doek neemt dan meer vuil op. Daarna kan er weer verder gedweild worden. Eventueel kan bij het dweilen een schoonmaakmiddel toegevoegd worden. Vergeet op het eind niet om de vloer af te nemen met een droge dweil. 

3. Bij knoeipartijen direct schoonmaken 

Mocht je drinken morsen of iets anders op de vloer knoeien, maak dit dan direct goed schoon. Met name zoete vloeistoffen of fruitdranken - denk aan jus d'orange of cola - gaan aankoeken en plakken als dit soort vlekken niet direct worden weggenomen. 

4. Gebruik een ontsmettingsmiddel bij bepaalde vlekken 

Is er sprake van urinevlekken van je huisdier, vlekken van rauw vlees of andere onhygiënische vlekken op de tegels? Reinig deze dan onmiddellijk met een desinfecterend, antibacterieel middel. Doe dat alleen op de plek van de vlekvorming, want dit soort sterke reinigingsmiddelen kunnen sommige vloeren - zoals marmeren vloeren - aantasten. 

5. Mix van azijn en water 

Een eenvoudig te mixen schoonmaakmiddel is een halve kop azijn gecombineerd met 4 liter water. Dit middel helpt goed bij hardnekkig vlekken op jouw tegels. Mocht een tweede reinigingsronde nodig zijn, gebruik dan een niet-bijtend schoonmaakmiddel om de klus af te maken. Daarna kan met een beetje natte dweil van warm water de vloer verder afgenomen worden. Droog het oppervlakte vervolgens met een stofvrije droge doek.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief