De juiste raamdecoratie voor de zolder: 3x inspiratie

Ben je op zoek naar mooie raamdecoratie voor de zolder? Het kan lastig zijn om de juiste raambekleding te vinden voor de zolder. Je wilt natuurlijk dat de ruimte er stijlvol uitziet, maar tegelijkertijd moet de raambekleding ook functioneel zijn. Zo wil je wellicht dat je het ‘s avonds donker in de ruimte gemaakt kan worden. Maar overdag moet er wellicht ook genoeg licht naar binnen kunnen komen. Gelukkig kun je een zolderraam op heel veel manieren tot zijn recht laten komen. Hier vind je ideeën voor de raambekleding van je zolder.

Raamdecoratie zolder. houten jaloezieën

Houten lamellen zijn altijd een goed idee

Houten lamellen geven niet alleen optimale sfeer in een ruimte maar passen ook overal bij. Dit betekent dat je met houten lamellen precies de ruimte op zolder kunt creëren die je in gedachten hebt. Je kunt de lamellen op verschillende manieren monteren en gebruiken. Zo kun je door middel van de koorden of lussen bepalen hoeveel licht er naar binnen komt. Houten lamellen zijn daarnaast ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Met een neutrale kleur kies je voor houten lamellen die lange tijd meegaan!

Kies voor de zekerheid van een rolgordijn

Wil je overdag verzekerd zijn van goed licht maar wil je ‘s nachts zo min mogelijk licht naar binnen laten schijnen? Dan kun je voor een rolgordijn kiezen. Een rolgordijn is enorm geschikt voor een dakraam: ze zijn praktisch, kunnen makkelijk worden gemonteerd en ze zijn daarnaast ook enorm divers. Rolgordijnen zijn er in diverse kleuren en maten: het pas dus bij iedere stijl. Zo kun je onder andere kiezen voor een verduisterend rolgordijn maar ook in een andere stof. Wanneer je jouw werkkamer op zolder hebt is het mooi om natuurlijk licht naar binnen te laten schijnen. Dat kan met een mooi rolgordijn.

Raamdecoratie zolder: kijk naar je wensen

Natuurlijk kun je ook voor andere oplossingen kiezen, zoals vouwgordijnen of gewone gordijnen. Wat je kiest is vooral afhankelijk van welke ramen je hebt. Bij een dakraam is het bijvoorbeeld mooier om te kiezen voor een rolgordijn. Er zijn ook ramen in de zolderkamer waar je beter kunt kiezen voor houten lamellen. Kijk goed naar jouw ramen op zolder en kijk wat daar het beste bij past. Bedenk ook wat de functie van de raamdecoratie op zolder moet zijn: wil je juist dat licht wordt tegengehouden of mag er juist gespeeld worden met natuurlijk licht?

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief