De belangrijkste eigenschappen van een kantoorvloer

Op kantoor is de vloer misschien wel het belangrijkste onderdeel van de inrichting. Onbewust kijk je er veel naar en uiteraard sta je er gedurende de dag constant mee in contact wanneer je rondloopt of op je stoel zit. Daar komt vervolgens nog bij dat de vloer één van de weinige onderdelen van het kantoor is dat dagelijks door iedereen wordt gebruikt. Je kantoorvloer moet dus van goede kwaliteit zijn en er uiteraard ook nog eens een beetje leuk uit zien. Er zijn ontzettend veel aspecten verbonden aan kantoorvloeren, maar welke zijn het belangrijkst? Die zie je hieronder!

De belangrijkste eigenschappen van een kantoorvloer #kantoorvloer

Uitstraling

Of je nu klanten ontvangt of juist niet, voor iedereen in de ruimte is het prettig wanneer de uitstraling aangenaam is. Zoals al werd aangestipt speelt de vloer hierin een belangrijke rol. De kleur en het materiaal samen bepalen voor een zeer groot deel wat de uitstraling van de ruimte precies is en zodoende is dit een van de belangrijkste aspecten van een kantoorvloer.

Duurzaamheid

Een kantoorvloer vervangen is een flinke en bovendien kostbare klus. Daarom is het belangrijk dat een kantoorvloer duurzaam is. Hij moet lang meegaan en er net zo lang goed uit blijven zien. Zo heb je niet alleen waar voor je geld maar krijg ben je ook milieubewust bezig.

Onderhoudsgemak

Op een kantoor wordt hard gewerkt. Jouw medewerkers hebben geen tijd of zin om iedere maand de eikenhouten vloer in de was te zetten, puur omdat jij dit zo mooi vindt. Dit is natuurlijk een gek voorbeeld, maar in de praktijk komt het hier wel ongeveer op neer. Een kantoorvloer moet gemakkelijk te onderhouden zijn. Zo kun je dit uitbesteden aan een externe partij of bijvoorbeeld de huismeester, zonder dat dit respectievelijk een grote zak geld of een lange klaagzang kost.

Hygiëne

In het verlengde van het onderhoudsgemak moet de vloer ook hygiënisch zijn. Sommige tapijtsoorten houden teveel stof vast waardoor de luchtkwaliteit er niet op vooruit gaat. Bij de meeste kantoorvloeren is hier rekening mee gehouden, maar dat geld niet voor alle mogelijkheden. Daarom is de hygiëne altijd een belangrijk aspect waar niet aan voorbij mag worden gegaan.

Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een kantoorvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of vraag je je af of jouw bestaande vloer nog wel meekan? Nu kun je daar vast mee uit de voeten en weet je wat er belangrijk is met betrekking tot een kantoorvloer!

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief