4 tips voor het schoonhouden van je terrastegels

Heb jij last van groene aanslag of andere vlekken op je tuintegels? Of wil je weten hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen? In deze blog lees je de vier beste tips bij het schoonmaken én schoonhouden van je terrastegels.

Tips voor schoonhouden terrastegels #tuin #tegels #terrastegels

1. Gebruik speciale reinigingsmiddelen

Als je al last hebt van groene aanslag of andere vlekken op de terrastegels is het verstandig om aan de slag te gaan met speciale schoonmaakmiddelen. Een groene aanslagreiniger zorgt er bijvoorbeeld op zeer effectieve wijze voor dat groene aanslag van de tegels en voegen verdwijnt.

Los van het feit dat speciale terrasreinigers vuil beter en sneller verwijderen dan andere middelen, zijn ze ook nog eens een stuk veiliger. Andere schoonmaakmiddelen kunnen te agressief zijn, waardoor er daarmee beschadigingen op de tegels kunnen ontstaan. Ook kunnen deze middelen schadelijk zijn voor de bodem en het grondwater.

2. Regel de afwatering van je terras

Een van de grootste veroorzakers van onkruid en groene aanslag op de terrastegels is vocht. Na een regenbui blijft het water op de tegels namelijk te lang staan omdat het niet makkelijk weg kan lopen. Je kunt dit oplossen door je terras licht af te laten lopen. Zo zorg je ervoor dat het water gemakkelijk kan wegstromen. Of vergroot de voegen en vul deze met licht zand, want hierin zitten weinig voedingsstoffen voor het onkruid.

Als je een dichtbegroeide tuin hebt kan even goed snoeien ook helpen om groene aanslag te voorkomen. Door extra zonlicht droogt het vocht op de tegels dan sneller op, waardoor onkruidvorming ook weer voorkomen wordt.

3. Veeg je terras regelmatig

Door de bestrating van je tuin regelmatig met een (harde) bezem te vegen haal je organische resten weg. Hierdoor wordt mosvorming voorkomen en komt onkruid minder makkelijk terecht tussen de voegen van de tegels.

4. Voorkom onkruid al bij de aanleg van het terras

Voorkomen is beter dan genezen. Al bij de aanleg van het terras kun je een aantal handelingen uitvoeren die ervoor zorgen dat onkruid minder de kans krijgt in jouw tuin en je later dus niet continu aan de slag hoeft met groene aanslagreiniger. Gebruik bijvoorbeeld altijd schoon zand en leg een worteldoek onder de tegels. Dit is een doek die wel water doorlaat, terwijl onkruid en andere plantjes tegengehouden worden. Zo komen deze niet tussen de tegels terecht en blijft je tuin er mooi uitzien.

Met al onze tips zorg je ervoor dat je tuintegels schoon worden én schoon blijven. Zo ziet je terras er het hele jaar door perfect uit. En heb je toch nog last van onkruid? Dan kan je dit met een onkruidbrander eenvoudig verwijderen.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief