Vloerverwarming laten aanleggen door een loodgieter

Een loodgieter kan u met uiteenlopende werkzaamheden in huis helpen. Denk aan het aanleggen van leidingen, het aansluiten van radiatoren of een complete cv-ketel, enzovoorts. Deze werkzaamheden komen samen bij het aanleggen van vloerverwarming in de ruimtes van uw woning. Een loodgieter in Utrecht vertelde ons meer over de werkzaamheden die hierbij samenkomen. Volgens de loodgieter onderschatten veel mensen het belang van het inschakelen van een loodgieter.

Woningbezitters kiezen er bijvoorbeeld voor om de leidingen voor hun vloerverwarming zelf aan te leggen. Bij het aanleggen van deze leidingen kan speling tussen de leidingstukken ontstaan. Als gevolg van de speling sijpelt er voortdurend water uit de leidingen, wat voor houtrot in uw mooie houten vloer kan zorgen. Daarbij kan er schimmel- en zwamvorming op uw muren ontstaan, neemt de luchtvochtigheid in huis toe, enzovoorts. Dergelijke situaties zijn zeer vervelend, omdat het vaak al snel enkele maanden duurt alvorens de schade hersteld is.

Werkzaamheden bij het aanleggen van vloerverwarming

Wanneer u voorheen geen vloerverwarming in huis heeft gehad, moeten er verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo zullen er eerst leidingen moeten worden aangelegd in de ruimtes waar u vloerverwarming wilt gaan gebruiken. Vervolgens is het noodzakelijk om de vloerverwarming, de verwarmingselementen, zelf aan te sluiten op deze leidingen. Dit is een nauwkeurige klus, omdat speling tussen de verwarmingselementen en leidingen voorkomen moet worden. Eerder in dit artikel werd uitgelegd wat de consequenties kunnen zijn als dit niet gebeurt. Tot slot zal de vloerverwarming uitgebreid getest worden, om er zeker van te zijn dat er niets lekt.

Advies over het gebruik van vloerverwarming

Steeds meer mensen stappen over op vloerverwarming in huis. Een van de voordelen van vloerverwarming is namelijk dat de warmte op een efficiëntere manier door de ruimte verspreid wordt. In plaats van warmte die vanaf de zijkant in uw kamers verspreid wordt, zal de warmte nu overal in de ruimte opstijgen. Dit zorgt niet alleen voor lekker warme voeten als u aan een nieuwe dag begint, ook is dit energiezuiniger. Of het ook voor uw woning verstandig is om vloerverwarming te overwegen, kunt u bij een specialist informeren. Wanneer u zeker weet dat u vloerverwarming in huis wilt laten aansluiten, kunt u een loodgieter inschakelen om deze klus voor u uit te voeren. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar!

Tip: laat bij het aansluiten van de vloerverwarming ook uw cv-ketel nog eens controleren op slijtage.

Vloerverwarming aanleggen door een loodgieter #vloerverwarming #wonen #verbouwen #vloer #loodgieter #utrecht

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief