Veilige vloerreinigers voor jouw huisdier, hondenspullen en vloer

Reinigingsmiddelen voor de vloer en hondenspullen bij huisdieren #vloer #vloerreinigers #huisdieren

Het is een uitdaging om de vloeren van je huis schoon te houden wanneer je een huisdier of meerdere huisdieren hebt. Het is nog moeilijker om te bepalen welke producten je kunt gebruiken om het vuil efficiënt van de vloer te krijgen, zonder dat het een risico vormt voor jouw huisdier. In dit artikel bespreken we enkele diervriendelijke producten die ervoor zorgen dat jouw vloer mooi en vrij van bacteriën blijft.

Detergenten en vloeibaar wasmiddel

De meeste huishoudelijke reinigingsmiddelen zijn veilig voor gebruik om hondenspullen en vloeren te reinigen. Het geheim is om de lijst met ingrediënten en de gebruiksaanwijzing te controleren en deze naar de letter te volgen. Als de omschrijving je ertoe aanzet om het product buiten het bereik van kinderen en dieren te houden, kun je verwachten dat het schadelijk is. Je kunt ook producten kopen die als veilig voor dieren zijn gespecificeerd, zoals het vloeibare afwasmiddel Dreft, dat je effectief kunt gebruiken voor het wassen van vloeren van hard of gelamineerd hout, vinyl, tegels, marmer, leisteen of keramiek. Met twee emmers, een dweil en een beetje elleboogwerk, kunnen zelfs de ergste vlekken eenvoudig worden gereinigd met slechts 1/4 kop vloeibaar wasmiddel.

Bleekmiddel reinigt en desinfecteert

Een kleine hoeveelheid bleekwater in het water helpt de vloer schoon te maken en ziektekiemen te doden. Op voorwaarde dat je de vloer daarna goed afspoelt, is het onwaarschijnlijk dat het bleekmiddel schadelijk is voor je huisdier. Bleekmiddel wordt gebruikt om drinkwater te zuiveren in geval van besmetting en is veilig om rond honden te gebruiken, hoewel ze de geur misschien niet zullen lekker vinden. Hondenspullen van bijvoorbeeld Brekz reinigen met bleekmiddel is dus niet aangeraden.

Azijn als doder van huishoudelijke ziektekiemen

Een oplossing van een beetje azijn en water is een doeltreffende vloerreiniger. Vinyl- en linoleum vloeren profiteren in het bijzonder van het reinigen met een mengsel van 1 kop gedestilleerde witte azijn per gallon water. Als alternatief, combineer 3 druppels commercieel afwasmiddel met 1/3 kop azijn, 1/3 kop waterstofperoxide (zuurstofwater) en water. Hardnekkige vlekken op linoleum vloeren kun je verwijderen door volle witte azijn aan te brengen en deze 10 tot 15 minuten te laten staan. Veeg het nadien af en spoel goed om alle sporen van de azijn te verwijderen.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief