3x een goede isolatie van uw vloer

3x een goede isolatie van uw vloer

Een goede isolatielaag tussen vloer, eventuele vloerverwarming en de constructievloer is essentieel om warmte in huis te houden en vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Met de juiste vloerisolatie blijft de vloer aangenaam warm en kunt u zelfs besparen op de energiekosten. Er zijn verschillende manieren van isoleren, elk met bijkomende voordelen. We zetten drie manieren van vloerisolatie voor je op een rij.

1. Thermoskussens van Tonzon

Zeer functioneel en energiezuinig is de isolatietechniek met Thermoskussens. Dit materiaal biedt optimale vloerisolatie en kan zelfs gezien worden als een passieve vorm van vloerverwarming. De isolatie, met een isolatiewaarde van 3.5 m2 K/W en een Rc-waarde van 3,8, bestaat uit bodemfolie en een Thermoskussen en wordt eenvoudig onder de vloer aangebracht, waarna de onderkant van de vloer geen warmte meer kan uitstralen naar de koude kruipruimte. De warmte kan alleen nog naar de ruimte boven de vloer, waardoor deze op temperatuur komt zonder dat het energie kost.

Met thermoskussens zorg je voor optimale vloerisolatie en wordt er flink energie bespaard. De dagelijkse stooktijd kan worden verkort omdat de woning sneller op temperatuur komt wanneer de kachel wordt aangezet en langer warm blijft wanneer de kachel weer wordt uitgeschakeld. Besparingen van 20% en meer zijn hierbij haalbaar. Het isolatiemateriaal kan ook goed onder vloerverwarming worden toegepast en voorkomt dat de warmte naar de kruipruimte verdwijnt. Omdat de Thermoskussens de vloer niet alleen warmer maken maar ook droger, heeft huisstofmijt nauwelijks meer een kans. Tevens een goede oplossing dus voor mensen met astma en andere allergieën. Lees hier meer over Tonzon & vraag informatie aan.

Vloerisolatie Tonzon Thermoskussens

2. Schelpenisolatie

Een eeuwenoude manier van isoleren is schelpenisolatie. Een goede methode voor een droog fundament daar het vooral vochtwerend is. De schelp is een hergebruikte grondstof en daarom een milieuvriendelijke basis voor een goed geïsoleerde, droge vloer. Als warmte-isolatiemateriaal scoort deze methode een isolatiewaarde (de hoeveelheid lucht die wordt opgesloten) van 2.5 m2 K/W. Lees hier meer over schelpenisolatie...

Isolatieschelpen Isoschelp

3. PUR-schuim

PUR is een algemeen bekende vorm van vloerisolatie. PUR is de afkorting voor Polyurethaan, de verzamelnaam voor een hardschuim isolatiemateriaal. Het bestaat uit twee CFK vrije (milieuvriendelijke) stoffen, die bij samenvoeging een chemische reactie ondergaan. Hierdoor hard het materiaal binnen enkele seconden uit en hecht zich aan alle ondergronden. PUR is een snelle, eenvoudige, betaalbare en veilige manier van isoleren. Let wel dat het aanbrengen van PUR schuim moet worden uitgevoerd volgens de bestaande eisen en gestelde instructies om gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Bovendien is een goede en constante ventilatie van de woning noodzakelijk.

Vloer isoleren Tonzon


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP