Mooi! Vloeren van Portugese tegels & antieke tegels

Mooi! Vloeren van Portugese tegels & antieke tegels

Tegels met een motief zijn populair in het interieur! Er zijn sfeervolle antieke vloertegels van oude vloeren die een nieuw leven krijgen in het interieur. Hou je van mooie prints en een kleurrijke vloer? Handgemaakte Portugese cementtegels zijn stuk voor stuk uniek en creëren een vloer met karakter: prachtig in de keuken, hal, badkamer en zelfs op het terras. Lees hier alles over Portugese cementtegels, antieke tegels, mozaïektegels en charmante patchwork vloeren.

Portugese cementtegels

Het Nederlandse bedrijf Floorz ontwerpt Portugese tegels in haar eigen atelier. Deze sfeervolle cementtegels zijn handgemaakt van natuurlijke materialen en hebben de meest authentieke uitstraling doordat Floorz gebruik maakt van eigen pigmenten. De tegels worden niet gebakken, maar onder hoge druk geperst. De tegeltjes zijn stuk voor stuk uniek en kunnen daardoor kleine imperfecties hebben zoals kleurverschil of afwijkingen in patroon. Dat maakt je vloer niet alleen uniek, maar ook extra sfeervol.

Portugese tegels keukenvloer - Floorz handgemaakte cementtegels Sirus
Portugese cementtegels | Floorz

Antieke tegels

Antieke tegels zijn ook in opmars in het Nederlandse interieur. Ze geven het interieur vaak net dat extra tintje karakter; de oude tegels zijn gemiddeld dan ook bijna 100 jaar oud, maar nog steeds zijn ze prima van kwaliteit. Floorz is ook gespecialiseerd in de verkoop van deze oude tegels en antieke tegels uit België en Frankrijk en heeft een ruime keuze.

Patchwork vloer in de badkamer. Antieke vloertegels via Floorz
Antieke vloertegels patchwork | Floorz

Onderhoud cementtegels

Met het juiste onderhoud zijn de sfeervolle cementtegels geschikt voor ruimtes zoals de keuken, badkamer, douche en ook op het terras in de tuin. De vloertegels kunnen alleen niet tegen langdurige vorst. Wanneer je de cementtegels op het terras legt, zullen ze snel een mooie patine krijgen door het licht en de zure regen. Tegels die worden blootgesteld aan regen zullen namelijk bleker, bemost en ruwer worden, maar daarin zit ook de charme van de tegels. In vergelijking met andere keramische tegels is een cementtegel poreuzer en is er meer kans voor vlekken. Door algemeen onderhoud worden de tegels geleidelijk verzadigd met zepen en wordt die porositeit afgeremd. Maar de tegels kunnen ook worden afgewerkt met een extra coating ter bescherming.

5 x voorbeelden van Portugese tegels

We zetten een paar mooie voorbeelden van Portugese tegelvloeren voor je op een rij.

Portugese tegels - keukenvloer van motieftegels via Floorz
Portugese tegels Lilyz geven een prachtige sfeer in deze witte keuken | Floorz

Portugese tegels met prachtig motief in de badkamer - cementtegels Flowerz van Floors
Portugese tegels zijn met het juiste onderhoud perfect geschikt voor de badkamer | Flowerz tegels van Floorz

Serre met vloer van Portugese tegels - Astrea vloertegels van Floorz
Portugese tegels Astrea voor een warm interieur | Floorz

Portugese tegels Flowerz via Floorz
Ook mooi voor het toilet: Portugese tegels Flowerz | Floorz

Veranda-terras met portugese tegels zwart wit - via Floorz
Portugese tegels in zwart wit onder de overkapping op het terras | Floorz

Foto's: Floorz


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP