Massief bamboeparket: mooi als hout, hard als steen!

Massief bamboeparket: mooi als hout, hard als steen!

Een vloer is een belangrijk onderdeel van onze leefruimte en voor een groot deel bepalend voor de sfeer van het interieur. Voor wie waarde hecht aan een mooie, solide en ecologische vloer, is er nu het nieuwe bamboeparket Bamboo Solida van MOSO®. De CO2 neutrale bamboe vloer voor zwevende plaatsing wordt geleverd met 30 jaar fabrieksgarantie en is bijzonder hard en slijtvast.

100% bamboevloer van Moso

Bamboo Solida is onvergelijkbaar robuust en zeer ecologisch, omdat de vloerdelen voor 100% uit bamboevezels bestaan. De grote vloerdelen zijn - in tegenstelling tot vergelijkbare producten – voorzien van een clicksysteem. Hierdoor is een snelle, eenvoudige, zwevende plaatsing mogelijk. De vloerdelen zijn voorzien van een CE markering en voldoen aan alle eisen op het gebied van gezondheid en brandveiligheid. De vloer is beschikbaar in zeven uitvoeringen: vijf verschillende houtlook kleuren en de natuurlijke bamboe kleuren Naturel en Caramel.

Bamboeparket van Moso Bamboo: mooi als hout en hard als steen #vloer #co2neutraal #ecologisch

Hout-structuur met reliëf

Naast de Density® Naturel en Caramel uitvoeringen, is de Bamboo Solida vloer beschikbaar in twee verschillende afwerkingsvarianten met diverse kleuren. Voor de Houtlook variant wordt met grote walsrollen een houtstructuur in de oppervlakte van het materiaal gedrukt, waarna de vloerdelen gelakt worden. Voor de Houtlook fijnbezaagd wordt de oppervlakte van het materiaal met een zaag bewerkt, uiteraard zonder de bamboe vloerdelen te beschadigen. Hierdoor ontstaat een verweerde, vintage uitstraling voordat de laklaag wordt aangebracht. De minimale v-groef geeft de grote vloerdelen, van maar liefst 1850 x 135 x 14 mm, een zeer fraai en hoogwaardig uiterlijk.

100% bamboeparket Solida van Moso Bamboe #CO2neutraal #ecologisch #vloer #hout

Van stam via strip tot massieve vloerdelen

De vloer bestaat voor 100% uit bamboe en is daardoor zeer ecologisch. Na slechts vijf jaren groei zijn de bamboestammen al rijp voor de oogst. Na de oogst worden de holle stammen in de lengterichting gespleten in strips, waarvan de binnen- en buitenlaag worden verwijderd. De natuurlijke kleurtoon van een strip is zacht lichtgeel. Als de strips gestoomd worden, verandert de kleur naar een warm caramel bruin. De strips worden gedroogd en vervolgens onder zeer hoge druk geperst. Het resultaat is een vloerdeel dat harder is dan de beste eiken- of tropisch hard houten plank, met een bijzonder fraai uiterlijk. Voor de vijf houtlook uitvoeringen worden de bamboe vloerdelen verder bewerkt.

MOSO® - de bamboe specialist

MOSO International B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde, producten voor interieur en exterieur toepassingen. MOSO is een mondiale speler die al achttien jaar actief is vanuit het hoofdkantoor in Zwaag en vestigingen in China (Hangzhou), Spanje (Barcelona), Zuid-Afrika (Kaapstad) en Italië (Milaan). Met haar ruime ervaring en focus op innovatie kan MOSO® aan de hoogste klanteisen voldoen en is inmiddels uitgegroeid tot Europees marktleider en het A-merk in hoogwaardige industriële bamboe producten.

Brochure over Massief bamboeparket: mooi als hout, hard als steen! aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP