Maak de houten vloer winterklaar

Maak de houten vloer winterklaar

Nu de knusse wintermaanden in aantocht zijn, maken we het thuis aangenaam warm en gezellig. Helaas heeft de winter nadelen voor de houten vloer. Droge vrieskou en natte, vieze schoenen hebben effect op houten vloeren. Om dit te voorkomen geven we je drie gouden tips voor het onderhoud van de vloer. Zo blijven houten vloeren mooi, ook tijdens de koude, natte wintermaanden.

Tip 1: Zet de houten vloer in hardwax olie

Zet voor de winter de houten vloer in de hal, woonkamer en keuken in de hardwax olie. Hiermee wordt de vloer verzadigd en het geeft de vloer een goede beschermlaag. Krassen en vlekken kunnen bovendien weer onzichtbaar worden.

Tip 2: Zorg voor regelmatig onderhoud

Een houten vloer heeft goede verzorging en passende bescherming nodig. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de vloer. Door regelmatig te stofzuigen of met een zachte bezem te vegen is er minder risico op krassen. Gebruik een goede deurmat, want vuil is de voornaamste reden van slijtage van de houten vloer. Door een mat buiten en binnen te leggen, zal vuil en zand geen krassen kunnen maken de oppervlakte van het hout. Maak de houten vloer om de twee weken/maandelijks schoon met bijvoorbeeld zeep.

Tip 3: Luchtvochtigheid op peil

Een goede luchtvochtigheid in de woning is van groot belang voor de levensduur van een houten vloer. De ideale luchtvochtigheid in huis varieert van 50 tot 65 procent. Bij een lagere luchtvochtigheid, veelal in de wintermaanden kan het hout gaan krimpen. Solidfloor adviseert de goede luchtvochtigheid te hanteren, zo wordt de levensduur van uw houten vloer aanzienlijk vergroot. Luchtbevochtigers zijn zeer geschikt om de optimale luchtvochtigheid te krijgen én te behouden in uw woning.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief