Vloerverwarming voor de houten vloer

Vloerverwarming voor de houten vloer

Een houten vloer geeft het interieur een warme en luxe uitstraling, maar kan voor koude voeten zorgen. Gelukkig is het een misverstand dat vloerverwarming niet mogelijk is in combinatie met een houten vloer. Houten vloeren en vloerverwarming gaan al jaren samen. Een verwarmde houten vloer is zelfs eenvoudig te realiseren in uw interieur.

Natuurlijk hout en vloerverwarming

Beukers Vloeren heeft speciaal voor vloerverwarming onder houten vloeren de Eco-systemen ontwikkeld. Deze gestabiliseerde vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Zelfs de breedste vloerdelen, tot 40 cm, kunnen hierdoor op vloerverwarming worden gelegd. In samenhang is een energiebesparend vloerverwarmingssysteem ontworpen. Deze zelfregulerende elektrische vloerverwarming geeft op plaatsen waar voldoende warmte is geen warmte meer af. Denk aan een plek waar de zon invalt of onder een tapijt. Het systeem hoeft niet in de betonnen vloer gefreesd te worden, de houten vloerdelen worden er stevig bovenop gelijmd. Leverbaar in verschillende houtsoorten: eiken, hard maple, essen, lariks en noten.

Beukers houten vloer eiken   Beukers houten vloer eiken


Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer de vloerverwarming wordt ingezet als hoofdverwarming, wordt lamelparket geadviseerd. De voordelen van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn de lagere stookkosten en de stralingswarmte. Het lichaam wordt direct verwarmd door de vloerverwarming in plaats van via de omgeving door radiatoren. Hoofdverwarming wordt ook vaak gekozen om esthetische redenen, zodat radiatoren en leidingen verwijderd kunnen worden, wat een ruimte een mooiere ‘look and feel’ geeft. Ook wordt de waarde van goed geïsoleerde huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming vaak opgewaardeerd. Tenslotte is vloerverwarming een kindvriendelijke oplossing, omdat kinderen zich niet kunnen bezeren of verbranden met dit warmtesysteem.

Vloerverwarming als bijverwarming

Een andere mogelijkheid is om vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken, in combinatie met convectoren of radiatoren.  Een voordeel is dat de totale oppervlakte van de vloer gelijkmatig wordt verwarmd door de vloerverwarming plus radiatoren, wat bij het gebruik van radiatoren of convectoren alleen vaak niet lukt. Hierdoor zijn de fluctuaties in temperatuur veel minder, waardoor een houten vloer minder zwelt of krimpt. Hoe geleidelijker de veranderingen in temperatuur en houtvochtpercentage, des te beter dit is voor uw houten vloer. Vloerverwarming als hoofdverwarming heeft als nadeel dat het een tijdje duurt voordat de hele woonruimte is opgewarmd. Dit is bij de combinatie bijverwarming en radiatoren niet het geval.

Kijk ook eens naar ons inspiratieboard "houten vloeren" op pinterest. 

 


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP