Zo combineer je gordijnen met de vloer en beïnvloed je het karakter van de ruimte

Als je een mooie vloer hebt gelegd, wil je dat deze zo goed mogelijk uitkomt. Met deze tips kies je gordijnen uit die bij je vloer passen én die het ruimtelijke karakter van je kamer in stand houden.

Zo combineer je gordijnen met de vloer en beïnvloed je het karakter van de ruimte #gordijnen #interieur #interieurtips #vloer

Kies gordijnen die bij de vloer passen

Kies bij voorkeur neutrale tinten voor gordijnen en kleuren die overeenkomen met de kleur van de andere items in de kamer. Kies bijvoorbeeld een kleur die twee of drie tinten donkerder is dan de muur.

Een vuistregel is dat als je een donkere vloer hebt, je het beste voor lichte gordijnen kunt kiezen. Heb je een lichte vloer, dan kun je voor meer expressieve kleuren raambekleding gaan.

Wees voorzichtig met patronen. Een gordijn moet helpen om er één geheel van te maken, maar mag niet het middelpunt zijn.

Voel je vrij om kleurstalen mee te nemen naar de winkel of stukken stof, zodat je er zeker van kunt zijn dat de kleuren van de gordijnen overeenkomen met die van de vloer en muren.

Houd er rekening mee dat witte tinten een meer warme of koude uitstraling kunnen hebben. Dit betekent dat je thuis kan komen met een wit gordijn, welke er een beetje roze of blauw uitziet wanneer het naast je witte vloer hangt of naast je witte muren die een andere tint wit hebben.

Laat de kamer groter lijken met gordijnen

De meeste mensen doen wat ze altijd al hebben gedaan. Vaak wordt een gordijnroede gekocht, die iets breder is dan het raam en die net boven het raam wordt geplaatst. Er wordt dan gekozen voor een gordijn, welke iets breder is dan de raamopening. Dit is niet per se verkeerd, maar het kan ervoor zorgen dat de kamer kleiner aanvoelt dan deze eigenlijk is. Het ruimtelijke karakter dat je met je vloer hebt gecreëerd, gaat hierdoor verloren.

Wanneer je in plaats daarvan kiest voor gordijnen die helemaal op de vloer hangen en voor een gordijnroede die een beetje breder is dan het raam, creëer je de illusie van een grotere ruimte. Je kunt de gordijnrails ook aan het plafond bevestigen, zodat het gordijn helemaal van het plafond op de vloer valt, waardoor de ruimte als het ware groeit.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief