Van huis naar thuis: trendvloeren

De trendvloeren van dit moment. Verzekering van jouw nieuwe vloer. Opstalverzekering #vloer #interieur #opstalverzekering

Stel, je wilt graag je vloer in het huis veranderen om deze helemaal van deze tijd te maken. Dan is het belangrijk te weten welke vloeren trendy zijn en enkele jaren hip blijven. Ook is het belangrijk om te weten wanneer jouw nieuwe vloer voldoende verzekerd is. Wij lichten graag voor je uit welk soort vloeren hot zijn en niet mogen ontbreken als basis voor jouw nieuwe interieur.

De trendvloeren van dit moment

Gietvloeren
De vloer die al enkele jaren een echte trend is, is de gietvloer. Het is een vloer die wordt gegoten in je huis en gemaakt is van epoxy hars. Door dit materiaal kan de vloer wel tegen een stootje en is deze slijtvast. De vloer kan ook goed tegen vocht, waardoor deze geschikt is voor elke ruimte in je huis. De kosten van een gietvloer zijn erg afhankelijk van het oppervlak van de ruimte, maar de kosten bedragen minimaal 70 euro per m2. 

Nieuw: een look van beton
Een vloer die dit jaar centraal staat in de nieuwste woontrends, is de betonlook vloer. Deze vloer ziet eruit als echt beton en is een variatie op de bekende gietvloer. Voordelen van deze betonlook vloer zijn dat deze slijtvast is, in vele kleuren beschikbaar is en vloeistofdicht is. Ideaal voor een modern interieur! De vloer is enkele millimeters dik en over het algemeen geldt de regel: hoe groter het oppervlak bedraagt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. De kosten bedragen ±40 euro per m2.

De klassieker: PVC
Bij de selectie van trendvloeren mogen de PVC vloeren zeker niet ontbreken. De laatste jaren zijn dit soort vloeren steeds populairder geworden. Wij begrijpen wel waarom: de vloer is eenvoudig te onderhouden, zorgt voor geluiddemping, is goed te combineren met vloerverwarming en is in alle soorten en maten te verkrijgen. Doordat er zoveel variaties te koop zijn van de PVC vloer, is de prijs enigszins wisselend. Houd wel rekening met kosten rond de 35 euro per m2.

Verzekering van jouw trendvloer

Wanneer je zo’n prachtige, nieuwe trendvloer aanlegt, wil je natuurlijk dat deze goed verzekerd is. Wanneer toch enkele grove krassen ontstaan op jouw nieuwe vloer of per ongeluk waterschade heeft plaatsgevonden, wil je zonder problemen jouw trendvloer kunnen vervangen. De verzekering van jouw trendy vloer kan geregeld worden door een inboedelverzekering of een opstalverzekering aan te vragen. Het is hiervoor belangrijk om te weten wat een inboedel- of opstalverzekering is en welke schades onder deze verzekeringen vallen.

De inboedelverzekering
Alles wat onder de inboedelverzekering valt, zijn onderdelen van jouw huis die je mee kunt verplaatsen zonder deze los te moeten maken van het gebouw en zo het gebouw te beschadigen.

De opstalverzekering 
Onder de opstalverzekering, ook wel huisverzekering genoemd, valt juist het andere gedeelte wat niet onder de inboedelverzekering valt. Deze verzekering betreft onderdelen van jouw huis die je niet zomaar mee kunt verplaatsen zonder schade aan te richten aan het gebouw. 

Hoe zit het met mijn nieuwe vloer?
De regeling omtrent vloeren is uitstekend geregeld, alleen is hierbij wel enige kennis benodigd. Zo kun je de ene vloer wel uit het huis verwijderen zonder schade aan te richten, maar kan dit bij een andere vloer niet. Daarom maakt de regeling onderscheidt tussen verscheidenheid in vloeren. Voor parket en laminaat geldt dat het onder de inboedelverzekering valt als deze los tegen elkaar aangelegd zijn. Is de vloer vastgelijmd of vastgezet met spijkers? Dan valt de vloer onder de opstalverzekering. Zachte vloerbedekking, zoals linoleum en tapijt, zijn altijd verzekerd wanneer een inboedelverzekering is afgesloten. Een tegelvloer moet altijd vast worden gemaakt aan het huis, waardoor het direct onder de opstalverzekering valt. 

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over de trendvloeren van dit moment en de verzekering die de schade dekt van jouw nieuwe vloer.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief