Stijlvolle inbouw wijnklimaatkasten inbouwen - Welke vloer is hiervoor geschikt?

Stijlvolle inbouw wijnklimaatkasten inbouwen -  Welke vloer is hiervoor geschikt? #wijnklimaatkast #wijnkast #vloer

De beste vloer voor een stijlvolle wijnklimaatkast

Wijnliefhebbers hebben het niet zo eenvoudig tegenwoordig. De meeste huizen hebben geen kelder en zij, die in een appartement wonen, kunnen alleen dromen van een echte eigen cave om de ideale wijnopslag te creëren. Gelukkig zijn er mooie oplossingen te vinden, waardoor het probleem niet slechts opgelost kan worden, maar zelfs kan worden omgetoverd tot iets heel aparts.

Wijnklimaatkast

Dankzij de wijnklimaatkast kan, bij wijze van spreken, de wijn zelfs in de woonkamer bewaard worden. De kast, variërend in grootte van 10 tot 180 flessen, zorgt er voor dat de temperatuur altijd ideaal is. Zo kan de wijn in alle rust verder rijpen. De kast biedt heel wat voordelen die een kelder niet biedt. Zo is het er niet vochtig, blijft de temperatuur altijd constant en mocht dat veranderen, dan waarschuwt hij onmiddellijk. Een ander voordeel is dat je de wijn niet weggestopt hebt, maar dat hij zichtbaar is. Maar je wilt natuurlijk geen wijnkast in de woonkamer als een soort display voor een goede smaak. Daarom kiezen de meesten voor een inbouwkast in de keuken of voor een staande kast als onderdeel van de keuken.

De vloer

Wijn is niet alleen lekker, hij is ook eigenwijs. Ligt hij niet goed, dan wil hij niet verder rijpen en zal eerder bederven. Een fles wijn moet altijd zo liggen dat de wijn de kurk kan bereiken. Zolang de kruk vochtig blijft, kan de wijn zich blijven ontwikkelen. Verder geldt dat de wijn trillingen haat en rust nodig heeft. Stel je bouwt de kast voor de wijn naast de vaatwasser, dan krijgt de wijn geen rust. Dat geldt eveneens wanneer de vloer niet goed is. Een betonvloer die niet waterpas is, kan echt niet. Net zo min als vloerverwarming.

Nieuw huis

Wie in een nieuw huis trekt, of een geheel nieuwe keuken laat plaatsen, kan alles vooraf goed regelen. Wie echter een kast in een bewoond huis wil plaatsen, zal eerst goed naar de omstandigheden moeten kijken en overleggen hoe die aan te passen zijn. Dat begint met de vloeren. Ligt er vloerverwarming? Overleg dan met de leverancier wat er veranderd moet worden, zodat de kast goed geïsoleerd wordt. Zo geldt voor een inbouwkast dat de plek belangrijk is. Ook hier is overleg vooraf belangrijk om schade achteraf te voorkomen. Wijn bewaren betekent dat je er jaren later van wilt genieten. De kast zorgt dat dit mogelijk is, mits hij door zijn omgeving daarin ondersteund wordt.

Geluid

Waar je tevens bij de koop van een kast oog voor moet hebben, is het geluidsniveau. Bij een open keuken zal een kast die meer dan 50 dB produceert op den duur als te luidruchtig ervaren kunnen worden. Staat de kast in een bijkeuken, dan is dit probleem niet aan de orde. Let ook op hoe de deur open gaat, zodat je niet later problemen ondervindt. Denk aan een kinderslot, zelfs als de kinderen uit huis zijn, want wat als de kleinkinderen ontdekken dat de deur open kan? Zo zijn er een aantal zaken die vooraf geregeld moeten worden. Mogelijk is de aanschaf van de klimaatkast zelfs het moment om over de keuken als geheel na te denken. Een nieuwe vloer of een nieuwe keuken, waarop of waarin de klimaatkast een mooie plek krijgt, kan natuurlijk ook een optie zijn. De kast wordt niet alleen een pronkstuk. Het wordt een onderwerp van heel wat gesprekken, soms bij een kopje koffie, maar heel vaak bij een voortreffelijk glas wijn. Voorbereid en op dronk gebracht door de kast die de wijn bewaart zoals dat hoort. Als een echte schat!

Wijnreis cadeau

De Wijnkoelkast heeft een introductieaanbieding waarbij consumenten momenteel een vakantie Andalusië cadeau krijgen bij de aankoop van een wijnkoelkast. De vakantie is een reisvoucher t.w.v. €600,- bij elke aankoop bij De Wijnkoelkast.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief