Stijl je badkamer met de juiste vloer

De badkamer is tegenwoordig niet meer het ondergeschoven kindje. Het is niet langer enkel functioneel, maar ook een oase van rust en stilte. Om goed te kunnen ontspannen in de badkamer wordt er steeds meer aandacht besteed aan de stijl van de badkamer en daar hoort de vloer natuurlijk ook bij. Om te weten welke vloer het beste bij jouw stijl en badkamer past, zal je je goed moeten oriënteren.

Moet je voor een trend gaan?

De meeste tegels die we nu op de badkamervloer zien liggen zijn prachtig. Het is echter raadzaam om niet voor een trend te gaan, omdat het nu eenmaal ‘in’ is. Ga voor iets dat je echt mooi vindt zodat je tien jaar later, wanneer er weer andere trends zijn, nog steeds graag je badkamer binnenstapt.

Tegels

Voor het gemak willen de meeste mensen een badkamervloer die perfect waterdicht is. De keuze valt dan ook al gauw op tegels en deze zijn beschikbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. De trend is nu ‘hoe groter, hoe beter’. Het voordeel van grote tegels is dat ze je badkamer er ruimtelijker doen uitzien. Sommige tegels, zoals natuursteen, kunnen zeer koud aanvoelen. Het kan dan raadzaam zijn om vloerverwarming in de badkamer te installeren. Om de energiekosten toch zo laag mogelijk te houden, kun je het beste energieleveranciers vergelijken. Met een goedkoop energiecontract worden je warme voeten op de badkamervloer niet duur betaald.

Moderne look

Wil je de moderne, industriële look van je interieur graag doortrekken tot in de badkamer? Hier past een betonnen-, PVC- of gietvloer perfect bij. PVC is altijd waterdicht, maar bij een gietvloer moet je je goed laten informeren over het type. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren, waarvan de een beter tegen water kan dan de ander. Een betonvloer is niet waterdicht en vraagt daarom om wat aanpassingen in de badkamer.

Natuurlijke look

Wil je graag een warme sfeer creëren in je badkamer? Dan is een houten- of kurken vloer perfect. Tegenwoordig doet hout steeds vaker zijn intrede in de badkamer, maar het is wel belangrijk dat er een waterbestendig houtsoort gekozen wordt en dat de voegen goed worden dichtgesmeerd.

Gebruiksgemak

Je wilt natuurlijk dat je badkamervloer zo lang mogelijk meegaat. Als je er zo min mogelijk onderhoud en schoonmaakwerk aan wilt hebben, kun je het beste voor een vinylvloer gaan. Met een neutraal schoonmaakproduct en wat water heb je de vloer zo schoon. Bovendien kun je de vloer in elke kleur naar keuze krijgen, dus het past altijd bij je badkamer, welke stijl je ook verkiest.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief