Sfeervolle vlondertegels in je tuin

Sfeervolle houten vlondertegels voor terras en tuin #vlondertegels #vlonders #terras #homingxl

Je tuin is de plek voor ontspanning. Op een comfortabele loungebank of een ligstoel geniet je urenlang van de zon en de frisse buitenlucht. Het is daarom wel zo fijn wanneer je tuin een gezellige sfeer heeft. Je kunt dit bereiken met bloemen en planten, maar een vlonder in je tuin is ook een makkelijke manier om een warm gevoel op te wekken. Er zijn talloze manieren om vlonders aan te leggen. Je kunt kiezen voor planken of tegels en daarnaast kan je ook nog kiezen tussen verschillende materialen.

Tegels of planken?

De keuze tussen vlondertegels of planken is eigenlijk heel eenvoudig. Beide materialen worden namelijk op dezelfde manier verwerkt in je vlonder. De onderdelen zijn precies zo gemaakt dat ze gemakkelijk aan elkaar bevestigd kunnen worden. Wanneer het gaat om het aanleggen van een vlonder is er dus geen verschil tussen deze twee opties. Vlondertegels hebben wel een totaal andere look dan planken. Deze tegels bestaan namelijk vaak uit kleine patroontjes, waardoor je je vlonder een levendige uitstraling kunt geven. Planken zijn vaak wat rustiger, maar dat betekent ook dat je vlonder minder opvallend oogt.

Het juiste materiaal

Tegels voor je vlonder worden van verschillende materialen gemaakt. Traditioneel gezien worden deze bouwwerken uit hout vervaardigd. Houten tegels vormen een natuurlijke vlonder die helemaal in de rest van je tuin op kan gaan. Het nadeel van hout is dat dit materiaal relatief veel onderhoud nodig heeft. Het is daarnaast wel de meest natuurlijke optie voor je tuin. Houtcomposiet is tegenwoordig een populair alternatief. Dit materiaal is een mix tussen hout en kunststof. Hierdoor heeft het een natuurlijke uitstraling, maar is het materiaal tegelijkertijd makkelijker te onderhouden.

De perfecte kleur

Je hebt een keuze gemaakt voor de vorm en het materiaal van je vlonder. Nu blijft de kleur van het materiaal nog over. Natuurlijke houttinten zijn de meest voor de hand liggende opties op dit gebied. Hier is ontzettend veel variatie in te vinden, van zeer licht tot heel donker. Wanneer je naar een gespecialiseerde winkel gaat, zal je de tint en warmte van het hout helemaal kunnen personaliseren. Zo past je vlonder perfect bij je tuinmeubelen, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief