Een open badkamer in de slaapkamer? Wat zijn de voordelen?

Open badkamer in de slaapkamer #badkamer #badkamerinspiratie

De slaap- en badkamer zijn misschien wel de meest belangrijke vertrekken in ons huis. In deze kamers beginnen we met nieuwe energie aan onze dag, en kunnen we deze ook weer ontspannen afsluiten door de rust die beide ruimtes ons bieden. Door het combineren van deze twee kamers creëer je niet alleen een warme ambiance, maar kun je ook genieten van rust én ruimte.

Bij het maken van een badkamer in je slaapkamer, kun je het interieur van beide ruimtes perfect in elkaar kan laten overlopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de kleur van de badkamervloertegels af te stemmen op de warme vloerbedekking van de slaapkamer. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen van een badkamer in je slaapkamer.

Luxe en comfort. De voordelen van een badkamer in de slaapkamer

De luxe van een badkamer en suite, zoals je bijvoorbeeld vaak in een hotelkamer ziet, kun je nu ook heel goed thuis ervaren. Een groot voordeel van een open badkamer in de slaapkamer is het ruimtelijke effect. Doordat de oppervlakte één geheel wordt, lijken beide afdelingen al snel groter. Door met mooie vloertegels te werken in de badkamer creëer je een natuurlijke scheiding, maar blijft het openlijke effect behouden.

Nog een groot voordeel van een badkamer in de slaapkamer is de lichtinval. Doordat een slaapkamer doorgaans meer ramen en lichtinval heeft dan een badkamer, is deze combinatie een groot voordeel. Daarnaast kun je de inrichting van beide kamers heel goed op elkaar afstemmen. De prachtige warme kleur van de vloertegels in de badkamer kun je namelijk goed terug laten komen in de vloerbedekking van de slaapkamer. Doordat de open badkamer nu een geheel vormt met de slaapkamer, zul je al snel het luxe gevoel van een hotelkamer ervaren in jouw eigen huis.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief