Een nieuwe vloer aanleggen is meestal prijzig: hoe kun je dit financieren?

Een nieuwe vloer aanleggen is meestal prijzig: hoe kun je dit financieren? #vloer #verbouwen

Een nieuwe vloer (laten) aanleggen is doorgaans geen goedkope klus, maar een project dat flink in de kosten kan lopen. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van het soort vloer, het gebruikte materiaal, het oppervlakte en het al dan niet laten leggen door een vloerexpert. Wat kost de aanleg van een nieuwe vloer? Deze vraag brandt op de tongen van veel particulieren die een eigen vloer willen (laten) aanleggen. Want is een persoonlijke lening nodig of kan het bedrag in één keer voldaan worden? Om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk om eerst de kosten van een nieuwe vloer in kaart te brengen en voor jezelf af te wegen of en hoe je de beraamde kosten gaat betalen.

Gemiddelde kosten van een nieuwe vloer

Bij de aanleg van een nieuwe vloer maakt het nogal een verschil of je laminaat of parket aanlegt op een bestaande vloer, of voor een steentapijt, gietvloer, betonvloer, vast tapijt of keramische tegels kiest. Globaal genomen kun je uitgaan van de volgende variabele bedragen: 

  • Laminaat: variërend van 7 euro tot 100 euro per m2. 
  • Parket: variërend van 15 euro tot 110 euro per m2. 
  • Gietvloer: variërend van 60 euro tot 120 euro per m2.*
  • Steentapijt (een gietvloer van steenkorreltjes): variërend van 30 euro tot 55 euro per m2.*
  • Betonvloer: variërend van 60 euro tot 130 euro per m2.*
  • Tapijt: variërend van 20 euro tot 40 euro per m2. 
  • Keramische tegels: variërend van 15 euro tot 1o0 euro per m2. 

* Bij het plaatsen van een gietvloer, steentapijt of betonvloer kan het nodig zijn om de vloer voorafgaand aan de aanleg te egaliseren. Dit kost circa 8 euro extra per m2.

We hebben hierboven een indicatie gegeven van de meest gebruikte vloersoorten en de gemiddelde kosten per vierkante meter, zodat je goed kunt inschatten wat jouw vloer uiteindelijk zal gaan kosten. Maar natuurlijk zijn er nog andere opties als het aankomt op de aanleg van een nieuwe vloer. Voorbeelden zijn tapijttegels, linoleum vloeren, plavuizen en vinylvloeren.

Duidelijk mag zijn dat als je een nieuwe vloer aanlegt in je gehele huis of een luxe vloer in de woonkamer of keuken, het hele proces algauw in de duizenden euro's kan lopen. 

Mogelijkheid om de vloer te financieren 

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel geld er nodig is voor de nieuwe vloer, kun je bekijken hoe je de verbouwing gaat financieren. Dat kan met spaargeld. Maar bijvoorbeeld ook door jouw tweede auto te verkopen. Of, dat is ook een optie, via het afsluiten van een persoonlijke lening met gunstige rentevoorwaarden. Een lening is overigens een keuze die zichzelf op termijn terugbetaalt. Het huis wordt immers meer waard. En kies je voor een energievriendelijke vloer, dan kun je met je nieuwe vloer ook nog eens besparen op de energiekosten.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief